måndag 29 juni 2009

Åter i stan och ska rigga kamera för att ladda ner bilder åt er - datasladden ligger i zigenarburken!!!! GAh!!!

Jag ska få någon av sönerna att ta en bild med deras fars mobilkamera för att iallafall få in en bild på hur landet ligger däruppe nu.


Det har hänt så mycket på så kort tid! Nu sitter alla fönster förutom de högst uppe på kortsidorna på stora huset. Bara det! Väggarna är förberedda inne i stora huset och hr L har isolerat lilla gäststugan - han är duktig han! Han jobbar trots värmen och jag hoppas att han gillar det.... Han är duktig min man.


Sen är det min tur att dra mitt strå till stacken. Jag gillar att måla. Jag ska måla vardagsrummet/köket i stora huset och jag ger mej gärna in på gäststugan oxå. Bara jag får bestämma färgerna. Kollade med den lokala färghandlaren som var inne på samma spår som jag med att måla istället för att tapetsera. Kollar hemsidor med alla fina tips för hur grundarbetet ska bli så bra som möjligt. Spackel, lim, remsa över skarvarna och sen spackel. Därpå smetas duk ut som klistras upp och SEN målar man - capice?!


Det blir bra!


Jag har förresten fyndat en skitsnygg matta som ska ligga på loftet! En blå, vit randig med snygg kanfållning! OCH en supersöt postlåda att lägga en lapp i om vi inte är hemma om man tittar förbi - för visst är det så på landet?!


onsdag 24 juni 2009

Tips emottages gärna!

Någon som har bra tips på länkar vad gäller målning och tapetsering?!

Sitter på biblioteket nu och funderar över färg och form. Vi vill gärna att alla rum ska ha en "röd tråd", men vart sjutton hämtar man inspiration?

Jag kollar regelbundet in Maliin Stoors blogg - jättekul och bra blogg men jag vill ha mer!!!

Någon som vet?

En snabb visit!

Här händer det grejer! Och jag har nu i skrivande stund tyvärr inte några bilder att visa men jag lovar uppdatera er med det så snart jag kan. Jag har plåtat i massor!!

Nu är det inte bara grunder på tomten. Alla väggar på båda husen är uppe. Farstukvistar påbörjade. Takstolar resta på gäststugan. Fönster och dörrar levereras i morgon eller fredag. Och det är så häftigt. Drömmarna börjar ta plats, frågetecknen byts ut mot !! Total lycka!!

Allt går som smort och snickarna är superduktiga, trevliga som attan och snabba!!

Pirrigt i magen men samtidigt helt fascinerande hur fort det kan gå att få upp två hus....

Midsommar helgen var väldigt lugn. Vi gick mest och väntade på måndag. På självaste midsommardagen kom "vår" supertrevliga säljare Mattias från Fiskarhedenvillan till tomten. Bara för att kolla!!! Hur trevligt är inte det?! Det här kan jag nästan garantera inte skulle hända i huvudstaden. Magkänslan för att det här är ett toppenval av leverantör förstärks.

Återkommer med bilder och en mer utförlig beskrivning om hur rackarns snabbt allt gått strax efter helgen...

onsdag 17 juni 2009

Ingen lastbil i morgon torsdag

Uppskjuten leverans....

Jo, det är sant. Snickarn ringde hr L här på förmiddagen och meddelade att de istället skjuter på leveransen av huset till på måndag morgon.

Vi var inställda på att vara redo med kameran i morgonbitt i högsta hugg så nu känns som om man blitt snuvad på konfekten. MEN samtidigt är det ju ändå bra för då behöver vi inte vara oroliga för att allt inte är skyddat under presenningarna över helgen... "Inget ont som har nått gott med sig"

Vi får hoppas helgen bjuder på så här fint väder


måndag 15 juni 2009

Kioskvältare!!

Jag har tydligen ljugit för er. Det har varit fint idag i byn. Rönnäs visar sig från sin bästa sida här, kolla "only for you my friend - free of charge!"

Vi har haft besök av Rönnäs paparazzi!

Se rykande färska bilder från idag!!




Det måste vara riktigt bra buskar att smyga i - här kommer fler bilder




Gudomliga bilder, tusen tack mr T och lilla söta paparazzivovven!


HUR söt får man vara?! Marsvinen ska få ett syskon i form av vovve tror jag... måste ha!!

Level 1

Nu är vi i slutfasen för Fiskarhedenvillans inledande etapp "Grund". Efter torsdag går vi in i "steg 1", det är som att vänta barn! Mallig brukar jag inte vara men kolla in här under rubriken "Levererade hus i veckan" - yeah!!!


"RörJohan" var klar med sitt jobb imorse innan kl.07.00 enligt hörsägen - good job!! Nu skulle vi gärna vilja bli välsignade med ett telefonnr till en duktig, och med lucka i almanackan, vvs människa som kan hjälpa oss göra badrummet...


Ytterligare har nu båda våra grunderna blivit gjutna idag, trots det dåliga vädret. Vidare måste jag berätta att snickarn har hört av sig till hr L och meddelat hans ankomst på torsdag morgon - o´vare hälsad du efterlängtade!!


Dags för en bild...



Det vita och alla armeringsjärn är nu dolda under betong.

Har nu funderingar på att göra min egen "3d modell", av åtminstone vardagsrummet, i kartong. Jag måste få ett hum om hur den efterlängtade soffan kommer göra sig i hörnan!! Projektet är dock i planeringsfas ännu då det är en febril hets här hemma inför midsommar och resan upp till tomten.

Återkommer inom kort hoppas jag!

lördag 13 juni 2009

Pictures!!!

Jo, vår snälle vän mr T var så bussig och gick förbi tomten med kameran runt halsen som en riktig japan på semester. Lite bilder till de törstande "08orna" kastade han till oss... Och vi slukade dem med hull och hår!! Tack mr T!!!


Jag får nog döpa mappen i bildarkivet till "byggporr". Jamenvadå?! Man går ju igång på sånt här och de är ju som vattenspridare - hur mycket mer fräna ideer får man inte och gödsel på det här är ju det man får höra om hur allt bara fortskrider och förändras...


Nä, jag ska inte hålla er på halster längre - jag kastar vidare bilderna till er. Glädjs gärna med oss! Vi är som barnungar på julafton!!





Behövs ingen förklaring va - Fiskarhedenvillan äger här! Åtminstone den här kolossen på typ många hundra kilo...

Grunden till lilla gäststugan. Lite glada gula rör sticker upp här och var...


Orkar ni lite till?



Här kommer....

Stora huset. Och strax brevid ligger lilla gäststugan. Utan armering än.

Å jag blir så lycklig! Jag bjuder på en sista bild för ni är så gulliga!!




En extremt viktig detalj i ett husbygge - bajslådan.... Tur är att den grävs ner och att den är svart. Behöver inte utveckla detta ämne känner jag även om den är en stor del av min typ av humor...

Vi hörs snart igen!

fredag 12 juni 2009

Vädrets makter...

Nu i helgen måste killarna arbeta - åtminstone på söndag...



Inte isblock, isolering som nu antagligen ligger på platsen de ska vara på, i all evighet - amen...


Finns det någonstans man kan reklamera dåligt väder?! Låt mej veta!
Jag har inte dansat regndansen på väldigt lång tid men på något j*la sätt fortsätter det ändå att regna - och stöka till det för oss och killarna som jobbar som djur på vår längtan! Vi är inte så intresserade i år att potatisen växer fint!!!


Status för stunden: hr L är mkt fundersam över om han ska åka upp för att kolla hur jorden ligger runt förhöjningarna runt husen, behöver vi göra förändringar eller är allt ok? Regnet ska ösa ner under hela helgen och jag hinner inte både åka på kalas med junior O samtidigt som jag ska försöka iallafall påbörja att uppdatera "lilla gula huset" här i Stockholm...vojvoj, den som ändå kunde klona sig...


Trekammarbrunnen och infiltrering grävs ner på söndag - har jag sagt det? Om inte, 3kammarbrunnen / infiltrering ska grävas ner - på söndag!!! Alla grejer som händer är moment som för oss närmare slutet. Det var inte länge sedan som vi diskuterade vad vi skulle göra på semestern och hur vi skulle göra med huset/husen... Det här är underbart roligt och vi njuter!


I "storstugan" blir det Menyluckor i linblomsgrönt, supersnygga handtag till och i gäststugan blir det pärlgrå på Studiolucka... Inga större kök men de räcker gott och väl för vårt behov.




Studiolucka, fast här i vit


Menyluckan i lindblomsgrönt - men blir det snyggt eller blir det snyggt!?!?

Nu börjar nedräkningen till när virket levereras....6 dagar kvar....

torsdag 11 juni 2009

Torsdag 11 juni

Dagens uppdatering:

Gjutningen av grunderna är uppskjuten till måndag. Vädret är tydligen uruselt så våra duktiga killar som fixar på tomten gör sitt bästa och planerar om sitt arbete - me like flexibilitet!! De måste arbeta även på söndag - "killar erbjudandet står kvar. Fika hos oss i sommar, ring först bara!"
"Rör Johan" har varit och lagt ner golvvärmen idag, tack och bock, nu behöver vi inte frysa i vinter. Stora delar, eller all, isolering ligger nu där det ska.

Nytt jag lärt mej idag: 30 cm isolering under plattan gör att värmen inte går ner i marken utan upp i huset - så nu har även ni lärt er nåt, det bjuder jag på idag! Visst är det härligt, 3x år och inte fullärd!!

Ny idé!:

Varför inte ha ett forum för nybyggare att dela med sig av sina bra och mindre bra idéer och lösningar. Bra tips och råd att dela med sig av... Det finns redan? Ok, visa mej!

Fortfarande önskar jag mej det där fantastiska programmet så jag kan kolla om sofforna får plats. Och lösningen under trappan till loftet - kommer den att funka?!

Det är konstigt det här med att ha ett så stor projekt på gång, det sätter igång som många tankar och funderingar på saker som jag vill göra. Nu till exempel så funderar jag på hur hatthyllan ska se ut i stora huset..... Jag själv vill bygga den då hr L säkert suckar tungt och vill lägga sånt "mer viktigt" som takpannor - bah!!! man måste ju ha nånstans att hänga ytterkläderna!!!

Och hur ska badrummet se ut - visst låter det stort men det är typ 4 kvm... jo, jag tänker vita stora kakelplattor i högglans liggandes på väggen och det supersnygga klinkerset i grått på golvet, mmm... det blir så schnyggt!!!

Sen önskar jag mej en sån här:


Fast den ska jag spraymåla vit och måla kurbits på, vad tror du?! Typ såna här idéer får jag hela tiden som jag vill göra och det tar på krafterna! Jag vill bara göra och göra hela tiden!!!

Fast måste jag välja blir jag nog helst, just nu, den där lilla flugan så jag får se hur det ser ut på vår dröm och längtan!

onsdag 10 juni 2009

Tapet, klinkers och dagens rosor!!

Sedan helgen har vi känt att det är dags att åtminstone kolla in våra färg- och kakelbutiker i närheten. Vi planerade att åka på sightsing på onsdag, dvs. idag. Redan i morse började jag ladda inför kvällens äventyr. Inte att jag var orolig att vi skulle köra vilse eller så utan hur skulle vi komma överens? Båda kan vara rätt envisa och vi har rätt olika tycke om vad som är snyggt. Hr L vill gärna göra allt i bastupanel, dvs. furu, och jag i vitt... Mission impossible! Jo, jag vet men det är roligt att ha utmaningar i livet. Ibland vet man inte om vi kommer hem tillsammans eller om vi tom pratar om att åka till IKEA och reka inköp till landet - allt kan hända!

Det var en bra kväll. Vi gick tillsammans från början till slut. Först till den ena stora byggvaruhuset och sen till den andra. Jag kan lätt konstatera att byggmarknader är som stora dagis för män, kanske också för kvinnor som gillar borrar, maskiner och mojänger. Det var omvända roller i jämförelse med oss två på IKEA...

En störtbra idé jag fick i morse vill jag dela med mej av och kolla in - vad tror ni nybyggare och andra nyfikna!?!

IDÉ: I samband med att man gör ett köp av hus från leverantör får man, eller köpa, planritningen på 3D. I programmet kan man tapetsera / möblera / kolla in hur köket kommer se ut osv. Allt för att man så tidigt som möjligt ska kunna få sig ett hum om hur man på bästa sätt sedan kommer kunna möblera med sofforna som är siåså i mått, köksbordet - ska vi ha runt eller rektangulärt? m.m. Ja, ni hajjar?! Fatta vad kul man skulle kunna ha och prova, fixa och få till smarta lösningar innan man ens hunnit sätta in foten i huset!!!

Ja, jag vet att jag är smart som attan och jag borde ta ut en rejäl summa i copyright för detta....

Dagens rosor:

- Killarna som är på tomten och ordnar så bra åt husen och oss. De måste vika helgen för att bli klara innan måndag. Plåster på såret: kom gärna förbi i sommar så bjuder vi på fika!

- Mattias, vår försäljare på Fiskarhedenvillan. Han är så himla bra och får saker att hända. Lyhörd och seriös. Du får igen 7 av 5 möjliga. Tack för all din hjälp och kunskap!

- Hustomten, vår spejare och aktivist. Håller koll på rör och grävare. Tack "stjärnstopp"!!

Nu börjar alla idéer pocka på uppmärksamhet igen, åååhhh.... vad jobbigt *not*.


Ses imorrn!

tisdag 9 juni 2009

Bjussar på fler bilder

Ytterligare en bra idé har fötts!

Varför inte följa rådet från vår vän hr Ek och öppna camping? Den första i byn och vi lär bli omåttligt populära!

Godhjärtad som jag är och utrustad med mycket goda kontakter inom husvagnsbranchen ordnar jag självklart boende åt fam Ek då de ska övernatta hos oss några nätter efter midsommar.


Nyckeln kan ni hämta i brevlådan och den friska luften får ni på köpet!


Bilden lånad från thedesignblog

Annars går allt utomordentligt bra på tomten.

Status för dagen är:

Ytterligare lastbilar har levererat 53 ton fyllnadsmassa. Och detta för att gäststugan behövde komma i samma nivå som "storstugan". Totalt har vi fått levererat 273 ton kross och singel under de här dagarna! Lecrabalkarna är på plats så man nu ser hur husen kommer stå och avloppsrören är dragna fram tills utanför husen men inte än till brunnen. Gjutning sker på fredag men innan gjutningen ska golvvärmen i och det ska armeras. På måndag gräver de ner trekammarbrunnen och infiltrationen. Wow! Det går som en dans och vår utsände rapporterar att killarna jobbar på som attan och bra resultat blir det. Utsände meddelar också att "det har verkligen förändrats nu!" My good, det borde vara förbjudet att komma med såna uttalanden om man inte också kan förvandla mej till en fluga så jag istället kan komma upp och kolla själv!

Här är placeringen för gäststugan. Men nu är den förhöjd ytterligare.


Här ligger isoleringen och väntar på att få komma ner i grunden.

Vädrets makter och statusen i vårt boende i Stockholm behöver uppdateras så helgen ser ut att bli hemma....

Lyllos alla ni rara Rönnäsbor som kan rasta hunden, valla barn och cykla förbi och få er en uppfattning om hur vår dröm växer fram på tomten! Önskar jag hade bilder att visa er från idag men, men.... Jag får inte upp hr L på taket - han skyller på svindel och för mycket på jobbet!!!

söndag 7 juni 2009

Bilder!!!

Så han kunde hitta avtryckaren och få till ett par schyssta bilder! Bra jobbat hr L!!!

I dag bjuder vi på bilder, så här ser det ut nu;






Nerifrån och upp


Och så här;

Huvudbyggnaden


Han kan han! Här är fler!



Huvudbyggnaden och gäststugan



Ser ni att det står "Fiskarhedenvillan" på traktorn? Så coolt!




Visst e´re snyggt!?!






Här står hr L och fotar från "huvudbyggnaden", därtill byggs det på ytterligare ca 80 cm.


Vi känner nu att allt bara funkar så himla bra och killarna som är här och jobbar på vår dröm verkar himla duktiga - TACK!


Ni är rätt sugna på att dela en kopp kaffe om morgonen med den här utsikten va?! Ställ er i kö!

lördag 6 juni 2009



Killarna anlände till Vytomta sent igår fredag kväll. Så är ungefär lät 1:a samtalet:

- Jag står här nu på gäststugans förhöjning och det är j*ligt nära mellan husen.
- Ok, förklara ungefär hur nära det är.
- *stön* Men det är s*t svårt att förklara!
Fru L tänker *hur svårt kan det va?!*
- Ja, men tänk dig att du står vid vår carport...här bryter hr L in
- ÅÅåå men den sitter ju fast med huset!
(Lugn fru L, lugn)

- Ok, säg att du står på altanen här och tittar mot sandlådan...här bryter hr L in igen

- Näää, det går inte!

- Men ge mej en "bild" bara om hur det ser ut!

Hr L börjar prata om annat....

Det här med att, 30 mil därifrån, försöka sätta sig in i hur det kan komma se ut sen är inte så lätt. Så rapporten om hur långt det kommit är alltså hr Ls fel att det inte blir. Återigen om ni har klagomål om detta - lämna som kommentar. Ni måste dock vara väldigt tydliga med vad ni menar då hr L inte riktigt inser hur viktigt det är att uppdatera nyfikna!


Frikostig som jag är bjuder jag på en bild.

Fina förrådet som hr L byggt står nu mycket tokigt till och måste flyttas. Därav behöver hr L under helgen tömma detta för att traktor under veckan? ska flytta det åt oss. Dessutom måste taikonlådan flyttas men det får vänta till på söndag.



Högen ni ser närmast här är borta och har använts som fyllnadsmassa.
Återkommer förhoppningsvis snart med mer info om jag kan klämma ur hr L något.

torsdag 4 juni 2009

Yeah, internet...

Oj, vad roligt det är att vara it nörd och plutta med inställningar och nedladdningar! Men självklart ska inget vara enkelt eller gå smooth till. Jag hittar den lilla byn på Google Earth, easy as anything, för att sen upptäcka att bilderna från tomten är från 2006, wtf!!

Meeen vad gör det egentligen? Jag fortsätter bara att utarbeta och förbereda min fantastiska plan om det mänskliga webbkamerastativet, hr L. Och när jag ändå är igång - varför inte ge honom två uppdrag; han kan ju också fungera som åskledare? För vem har sagt att inte män kan göra två saker samtidigt? Min hr L är som ett kinderägg....

Status hus: Nu är båda husens förhöjningar klara, iiiiiiiiiii...... Enligt utsago känns det som om husen står mycket nära varandra. Men det blir nog bra. Då kan man ha burktelefon emellan husen om man har gäster, så slipper man skrika till varandra... Inte för att vi direkt brukar skrika åt våra vänner men alltså när det är kaffe eller middag el. nåt. Fast det klart, de får ju inte bli för bekväma i gäststugan så de aldrig lämnar den. Då är det bra om man kan kolla in i badrummet eller sovrummet lite så där titt som tätt och när det kanske är som mest olämpligt. Det finns alltid något bra i allt!!! Bara man är objektiv...!

Jag utrustar hr L med kamera så han kan fotografera under helgen då han far dit med lilla O. Sen om det blir några bilder får vi se... i den frågan lämnar jag inga garantier - jag har varit gift med honom i 9 år och sambo 10 så man kan säga att jag kan honom. Men om vi alla håller tummarna kanske det lyckas.

Nu väntar bingelibången, nattinatti!

Webb kamera

Bild lånad från Berghs

Vilken tur att man idag har internet! Jag kan nu släppa min idé om webbkamera, som jag dessutom vidarutvecklat till att istället surra fast hr L på taket, utrustad med hjälm & fastklistrad webbkamera på knoppen, allt för att få mer rörliga bilder och kanske spetsad med lite action i form av fritt fall i olika vinklar.


Vad sägs om att upptäcka något som Google Earth när man är 37 höstar... WoW!! Det är perfekt för en nyfiken nybyggare 30 mil bort från objektet!!


Självfallet kommer natten att tillbringas framför datorn i hopp om att lyckas trycka på de rätta knapparna och hitta upp till Dalarna med satelliten.


Wish me luck!!


onsdag 3 juni 2009

Händer grejer!

Under igår och idag har det dundrat upp ca 15 st lastbilar med singel. Vår väg har de varit tvunga att fixa till då den höll på att ge efter. Status nu är att det under "stora" huset ska fyllas med sand sista biten och de har påbörjat arbete med grunden till gäststugan. Det går så snabbt. Enligt vår extremt uppdaterade "hustomte" har de kommit långt och man kan se tydligt vart huset ska stå. Myror i kroppen?! Skulle tro det!!

Samtidigt måste vi fatta snabba beslut som "ska vi ändå välja att göra golvvärme under hela "stora" huset? Eller ska vi välja radiatorerna? Elen får slutsumman siochså:-, varför blev man inte elektriker istället för hushållsassistent?! Det är ju där stålingarna finns att plocka in!!!

Äh, jag packar ihop här och struntar i hockeyavslutning i helgen - jag måste få se!! Men broms på....hr L får åka istället då jag inte går att ersätta här hemma.... jo, man måste se det på det viset ibland.
Hr L och lilla O åker på fredag för att på lördag flytta på zigenarlådan som står mycket ivägen. Nästa sommar bor vi i huset. Lådan ska vara såld. Livet leker. Familjen har en egen oas. En egen plats att andas på. Det känns bra.

P.S. Förtydligande - "hustomten" som tassar runt på tomten är hr. L´s far. Familjens farfar. Min svärfar. Han är toppen! Och han kan så mycket. Det är tur att vi har honom. Tack "gammel hr. L", tack för all din hjälp, den är ovärdelig!

tisdag 2 juni 2009

Maj i Vytomta



Så här såg det ut sist vi var uppe. Vår vackra sagostig ligger bara ungefär 150 meter från vår tomt uppe i skogen. Alldeles här gick en varghanne, med tassar som dasslock, i vintras. Gissa hur vackert det var då med snön hängandes i träden. Vitt överallt och knarr under skorna. Jo, vi gick där då också och tittade på det unika fyndet och insåg hur tätt inpå vi har detta fantastiska. Tänk också på hur många som har det här jämt och säkert glömmer bort hur häftigt det faktiskt är...


Sist gick vi runt kvarn och hoppades att bävern skulle visa sig men h*n var på annat håll eller låg och tröck i vassen. Inga hästar mötte vi heller. Och vi som verkligen gillar djur! Fast, en sommarkväll för säkert 3-4 år sen var familjen på älgsafari långt uppe i skogen. Killarna var ungefär 3 & 7 år. Kvällen var ljus och man kunde knappt tro att klockan var efter 22. Hit och dit for vi på småvägarna med hopp om att iallafall få se en älgrumpa hoppa in i skogsbrynet men icke... Killarna började tröttna så vi bestämde oss för att styra kosan hem istället. Rätt var det var så knakade det till och vips sprang en älgko över vägen framför bilen. Hurra! En älg! Men den rackarn valde snabbt att inte vi skulle ingå i hennes vänskapskrets och började jaga bilen, ja jädrar va rädda vi blev!!! Med gasen i botten och älkon efter så sladdade vi därifrån. Säkert som amen i kyrkan hade vi kommit emellan henne och hennes kalv och vem vaktar inte på sina pärlor men allvarligt, att bli jagad av en älg i bil - hur många skulle tro på det?! Hem kom vi iallafall och vi fick byta underbrallor allihopa....




Rapport om bygget och grävarn; då hr L är och smörjer kråset med utlandsbesök har jag inte fått någon rapport än att det tydligen är bilar på väg med singel till grunden. Om ni vill klaga gör det direkt till hr L kommentarsfältet tack. Jag har försökt underhålla er med roliga historier iallafall för att ni inte skulle ha besökt oss i onödan...!!!


Over and out!

Grävarn har anlänt

Enligt vår "hustomte" är det full aktivitet på tomten just nu. Regnet står som spön i backen och man får bara hoppas att allt fungerar som det ska. Tydligen har de fart fram med nån mackapärr som stampar ihop singel och jord på vår lilla väg upp till där huset ska stå. Här ska nämligen 60 ton dundra upp - My good!! Jag vill vara där!!!


Värre var igår då förmiddagen var tyst, lunchen likaså och först på eftermiddagen fick vi rapport om att en maskin var i antågande. Vi kunde torka bort svettdropparna och andas ut.

Återkommer i kväll med bilder, dock inte hur det ser ut nu men jag har en mycket bra idé om hur jag ska kunna uppdatera oss och er om hur allt fortskrider. Jag har nämligen kommit på att man kan montera upp en webbkamera på husvagnstaket och sända live!! Ska bara sälja in detta hos hr. L först för jag gissar att det är där jag först stöter på hinder....

Tjingeling!